Navbar


New: Biggest Hiphop News in Vietnamese - DUNKARE MAGAZINE [ Click here to visit ]

Saturday, May 23, 2009

Mansikkakakku

Juhlapalvelun kurssin, meillä on  buffet tilaus asiakaista. Opettaja jakka meille töitä, jokainen otta yhden ruokalaji. Minä haluan tekee kakkun. Minä teet kaksi mansikkakakku ja muita kakkuja, tämään kertaa haluan keroin teille miten valmista mansikkakakku meidän ohjee mukaan.


Mansikkakakku

Raaka-aineet:
n. 20hengille

Pohjalle;
8kpl kannamuna
200g sokeri
200g vehnäjauho
2tl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus
3dl sprite (kostutus)
1l mansikkahilloa
400g mansikka
4kpl banaani
1l vispi kerma
sokeri

Kiile
2dl vettä
1 dl hyytelösokeria 


Ohjeet:
Voitele ja jauhota (korppujauholla) noin 26 sentin kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

 Vaahdota munat ja sokerit. Vaahto on valmista, kunnes se on vaaleaa ja pysy kuvio pinnalla.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa uunin noin 45 min ja koetintikkuun ei jää kiinni taikinaa sitten kakkupohja on valmis.


Kuumota kakkupohja  jäähdytä se. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan terävän sahalaitaisen veitse.


 Kostuta alin pohja ja leivita hillolla, mansikkaviipaleista, banaaniviipaleista ja näiden päällä leivita kerros kermavaahdosta. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta se ja täytä toinen kerros kuten ensimmäinen.


Kostuta myös viimeinen kakkulevy ja nosta se kakun päälle. Suojaa kakku kelmulla ja nosta kakun päälle tasainen paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään muutamaksi tunniksi.



Leivitä kakku päälle ohut kerros kermvaahtost. Asetele kakun pintaan lopput mansikkaviipaleista.
Kiehauta kattilassa  hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Valuta seosta mansikoiden päälle lusikan tai puhtaan pullasudin avulla. Jos liemi jähmettyy liiaksi, voit lämmittää sen välillä uudelleen.
Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja mausta vaahto lopulla sokerilla. Pursota kakun reunoille kermavaahtoa ja nosta tarjolle.

* Banaani ei kannatta leikka etuajassa, koska ne tummu. Leikka silloin kun käyttän.

No comments:

Post a Comment

Người viết chịu trách nhiệm về những gì người đó đăng tải tại đây, vì thế Ngôi nhà nhỏ không duy trì sự kiểm duyệt comments.

Trong một số trường hợp nhất định, việc loại bỏ những comments không thích hợp nhằm duy trì một môi trường lành mạnh và thân thiện, là cần thiết tại Ngôi nhà nhỏ.