Navbar


New: Biggest Hiphop News in Vietnamese - DUNKARE MAGAZINE [ Click here to visit ]

Monday, February 23, 2009

Savuporo-lohihyytelöä ja maustettuja vihreitä papuja


 Savuporo-lohihyytelöä ja maustettuja vihreitä papuja

 Raaka-aineet:
800g nahatonta ja ruodotonta lohta
200g kalvotonta savuporon paistia
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
3rkl hienonnettua tilliä
3rkl heinonnettua lehtipersiljaa
100g porkkanaa pieninä kuutioina
100g juuriselleriä pieninä kuutioina
1l kirkastettua kalalientä tai lihalientä
10 liivakkoa
1tl rouhittua mustapippuria
suolaa

Ohjeet:
Leikkaa lohi 2cm kuutioiksi, suolaa ja pippuroi rouhitulla mustapippurilla. Anna maustua 15 minuuttia kylmässä ja laita riittävän vuokaan jonka pohja on pyyhkäisty ohuelti öljyllä. Lohien pitäsi olla väljästi yhdessä kerroksessa. Laita pohjalle muutama lusikallinen vettä, peitä tiiviisti foliolla ja laita 4 minuutiksi 200 asteiseen uuniin. Kun vuoka on otettu uunista anna sen olla pöydällä avaamatta 10 minuuttia. Ota palat sen lälkeen vuoasta ja kuivaa ne. Palojen pitäisi olla aavistuksen raakoja.Jos palat ovat liian raakat kypsennä uudelleen.

Jauha savuporo lihamyllyllä tai leikkaa hyvin pieniksi kuutioiksi. Ryöppää porkkana ja selleri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä.

Sekoita keskenään jauhettu savuporo, hienonnetut munat, yrti ja vihannekset. Laita liivakot likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Keihauta kirkastettu kala tai lihaliemi, ota hellalta ja laita joukkoon liivakot joista vesi on hyvin puristettu pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöikseksi (tarkista maku)


Laita teriinivuoan pohjalle ohuelti muna-savuporo sekoitusta, sen  päälle 1/2  lohesta, keskelle sekoitusta, sitten loput lohet päälle ja lohen päälle lopuksi loput muna savuporo seoksesta. Kaada päälle jäähtynyt liemin niin paljon että ainekset täysin peittyy ja anna olla jääkaapissa yön yli. Leikkaa  sopivaksi viipaleiksi ja laita vihreän papupedin päälle.



Marinoidut pavut (henkeä kohden)

Raaka-aineet:
10 tuoretta vihreää kokonainen papua
2tl hienonnettua sipulia
10 murskattua korianteria
4 murskattua mustapippuria
vähän murkattua kuminaa
2rkl öljyä
3tl valkoviinietikkaa
jauhettua merisuolaa ja karkeaa suolaa papuja keitinliemeen.

Ohjeet:
Valitse tasakokoisia papuja ja siisti niistä kannat. Laita pavut voimakkaasti kiehuvaan reilun suolaseen veteen ja keitä niitiä laadusta riippuen 4-6 minuutia. Kaada siivilään ja laita välittömästi jääkylmään veteen jolloin väri säilyy ja kypsyminen pysähtyy. Valuta pavut hyvin ja laita vuokaan. Sekoits etikkaan ja mausteisiin öljy ja hienonnettu sipuli, kaada papujen päälle ja anna maustua 2-4 tuntia. Laita pavut tasaisesti rinta rinnan lautasen keskelle ja hyytelöä päälle.

2 comments:

Người viết chịu trách nhiệm về những gì người đó đăng tải tại đây, vì thế Ngôi nhà nhỏ không duy trì sự kiểm duyệt comments.

Trong một số trường hợp nhất định, việc loại bỏ những comments không thích hợp nhằm duy trì một môi trường lành mạnh và thân thiện, là cần thiết tại Ngôi nhà nhỏ.