Raparperi-rahkapiirakka
Raaka-aineet
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Ohjeet:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Tee murotaikina. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Pilkkoa voi kuutioiksi. Nypi seos sormilla muruiksi, kunnes se on tasaista murua. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele vuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä.
Täyte:
1 l (500 g) raparperinpaloja
2 dl kermaviiliä
2 1/2 dl maitorahka
2muna
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Ohjeet:
Sekoita keskenään maitorahka, kermaviili, muna, vaniljasokeri ja sokerit.
Pane raparperit pohjalle ja kaada päälle maitorahkakermaseos.
Paista piirakkaa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.
*Raparperi on erittäin hapan vihannes, jonka varsia käytetään piirakkoissa, keitoissa ja hilloissa. Raparperi luultavasti tunnettiin keskiajalla, mutta sitä ei koskaan käytetty elintarvikkeena, vaan se luokiteltiin pikemminkin myrkylliseksi tai syötäväksi kelpaamattomaksi kasviksi.
Raparperien tultua on ihana tehdä raparperipiirakkaa.
No comments:
Post a Comment
Người viết chịu trách nhiệm về những gì người đó đăng tải tại đây, vì thế Ngôi nhà nhỏ không duy trì sự kiểm duyệt comments.
Trong một số trường hợp nhất định, việc loại bỏ những comments không thích hợp nhằm duy trì một môi trường lành mạnh và thân thiện, là cần thiết tại Ngôi nhà nhỏ.